COVID-19 update 8 April 2020

Nog even een korte update:

Onze veldjes, onze chalet en ons terras…..ze liggen allemaal in “tip top” staat…..wachtende op groen licht. We hadden natuurlijk wat kunnen wachten met de opmaak en zeker voor de tennisvelden betekent dit een serieuze kost, maar aangezien we allemaal deze lock down periode beu zijn, hebben we het zekere voor het onzekere genomen…..alles ligt nu reeds op u te wachten en om jullie nog wat extra te verlekkeren, vind je onderstaand enkele foto’s die dit weekend genomen zijn.

Voor wat de chalet betreft, gelieve zonnebril mee te nemen voor uw eerste bezoek, want Jessica en haar team zijn in mijn ogen “kuismaniakken”….alles werd en wordt gereinigd tot het blinkt en licht afgeeft….tot zelf de voegen tussen de balken aan het plafond. We wensen hen veel succes en een snelle heropstart.

Mogen we de enkele laat-betalers aub vragen om snel hun lidgeld te vereffenen aub….de kosten van onze club blijven doorlopen, dus laat ons samen de club steunen en ervoor zorgen dat de lopende rekeningen kunnen betaald blijven.

Toch ook even en update van Tennis Vlaanderen die belangrijke info bevat.

 

We beleven allemaal uitdagende tijden. Abrupt zijn we van ‘full activity’ verplicht moeten overschakelen naar stilstand. Net nu laat de zon zich zien en doet ze ons luidop dromen om outdoor tennis te gaan spelen. De realiteit doorbreekt die dromen jammer genoeg. Het is duidelijk dat de start van het zomerseizoen er dit jaar anders zal uitzien dan gepland.

Toch willen we de uitdaging om er het beste van te maken, met beide handen grijpen. We werken achter de schermen hard om van zodra de situatie het toelaat het outdoor seizoen te kunnen opstarten, bekijken met de overheid welke steunmaatregelen nog mogelijk zijn voor clubs, en zijn in nauw overleg met clubs en gewesten om ook voor tornooien en interclub oplossingen te vinden.

 

Verlenging van maatregelen

Op 27/03 werd door de overheid gecommuniceerd dat de maatregelen tegen de verspreiding van Covid19 worden verlengd tot (minstens) zondag 19/04, het einde van de paasvakantie. Dat betekent dat de maatregelen die eerder door ons werden aangekondigd, al zeker tot die datum aangehouden moeten worden:

  • Het clubhuis en de cafetaria blijven gesloten.
  • Vrij tennis spelen en verhuur van tennis terreinen is niet toegestaan.
  • Alle tennislessen blijven opgeschort.
  • Alle tenniscompetities blijven opgeschort.

Omdat tennis en padel in principe mogelijk zijn zonder contact en outdoor kunnen plaatsvinden, bekijken we op dit moment met de overheid wanneer tennis en padel, onder strikte voorwaarden, mogelijk zouden zijn. Onder die strikte voorwaarden verstaan we: in openlucht, met respect voor alle regels van social distancing. We hopen hier groen licht voor te krijgen wanneer de eerste maatregelen afgebouwd worden.

Volhouden beste vrienden!

 

  

Tags: 
Facebook